perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kirsikka-aikaKirsikka-aika kukkulalla on parhaimmillaan. 
Keväällä pelättiin mitä tapahtuu kukkiville kirsikkapuille, toivottiin ettei rankkasade tai liian kylmä ilma tiputtele kaikkia kukkia.
Onneksi juuri niinä päivinä, kun kirsikkapuut kukkivat ilmat suosivat ja nyt puiden oksat ovat notkollaan kirsikoita.

Täällä puhutaan happamista ja makeista kirsikoista. Näitä kuvassa olevia happamia kirsikoita käytetään säilöntään, leivonnaisiin ym ja niitä toisia makeita napostellaan melkein suoraan puusta.

Ostinkin tänään juuri "lehtitaikinaa" (hieman filotaikinaa paksumpaa) ja teen siitä näinä päivinä kirsikkastrudelia. Osa kirsikoista putsataan ja laitetaan pakkaseen odottamaan talvea ja osa pistetään suureen lasipurkkiin sokerin ja rakijan (voimakas, kirkas alkoholijuoma, grapaa vastaava) ja annetaan maustua aurinkoisessa ja lämpöissessä paikassa noin kuukauden verran. 
Niitä "humalaisia" kirsikoita voi sitten käyttää jälkiruokiin tai liköörin jatkoksi ... tai syödä ihan sinällään :)5 kommenttia:

 1. Tästä tulen koti ikävä :(
  Silti, paljon kiitoksia näistä kuvista ja muistutamisesta ihanasta itsetehtystä višnjevača-sta. Jos saisin sitä tässä...
  Ja myös štrudla od višanja... voi voi....

  VastaaPoista
 2. Sanja, oletteko tulossa tänne etelään kesällä? Varmasti saat štrudelia jossain... tai piipahda meille niin teen :) Ei se kyllä varmaan ole niin hyvää kuin sinun tekemä!

  VastaaPoista
 3. Tänä vuona me emme mene minnekään. Kesäloma alkaa 29.7. ja minulle alkaa työharjoitellu, kun päätin lähteä opiskelemaan leipuuriksi ja konditooriksi oman työn ohella. Toivotavasti ensi vuona... Jos en keksi jotain tarkeampa...

  VastaaPoista
 4. Ah, struudelia! Pitäisiköhän innostua sadepäivän kunniaksi leipomaan :).

  VastaaPoista
 5. Myös Suomessa kirsikat ovat joko makeita tai happamia. Pääsääntöiesti Suomessa menestyvät kirsikat ovat hapankirsikoita. Onneksi taimimyymälöihin on tullut uusia makeakirsikka lajikkeita, jotka eivät ikävä kyllä menesty Hämeenlinnaa pohjoisempana.

  Ihanat kirsikkakuvat sinulla
  -Wille-

  VastaaPoista