Miten saapua Kastaviin

Kastav sijaitsee Adrianmeren pohjoisosassa, Kvarnerin lahdella 10 km Rijekasta länteen ja 6 km Opatijasta pohjoiseen.
Monet matkailijat saapuvat Kroatiaan ja Kastaviin autoilla.
Italian ja Slovenian rajaylityspaikkojen jälkeen alkaa uusi Rijekan ohitustie. Kastaviin johtava risteys sijaitsee vanhalla Rijeka-Matulji tiellä, matkaa Rupasta Kastavin risteykseen on n.18 km.
Kroatiaan on helppo saapua myös junalla tai linja-autolla.Suosituin junareitti varsinkin interreilaajien keskuudessa on Budapestin kautta Zagrebiin. Zagrebista Rijekaan voi edelleen matkustaa junalla tai linja-autolla. Slovenian Ljubljanasta tulevat voivat hypätä junasta pois Matuljin pienellä asemalla ja jatkaa sieltä matkaa Kastaviin joko paikallisbussilla tai taksilla.
Linja-autolla voi matkustaa suoraan Rijekaan Saksasta, Sloveniasta tai Italiasta. Münchenistä linja-autot kulkevat muutaman kerran viikossa.
Rijekasta Kastaviin pääsee kätevästi paikallisbussilla numero 18 tai taksilla. Opatijan suunnasta kulkevat linja-autot numero 33 ja 37.
Kätevin ja nopein matkustusmuoto Kroatiaan on lentäminen. Helsingistä Zagrebiin voi lentää esim. Münchenin, Frakfurtin tai Budapestin kautta. Helsingistä voi lentää myös Triesteen tai Ljubljanaan ja sieltä edelleen linja-autolla Rijekaan. Uusilla “halpalennoilla” voi lentää Saksasta suoraan Krk-saarelle ja sieltä edelleen linja-autolla Rijekaan. Blue1 lentää tänä kesänä lauantaisin Helsingistä Pulaan.