lauantai 1. syyskuuta 2012

Kukkula siirtyy syysaikaan


Pitkä ja kuuma hellekesä on hiljalleen takana.
Kesä loppuin tavallaan erittäin nopeasti ja yhdessä päivässä. Eilinen rankkasade ja ukkosmyrskyt viilensivät ilman hellelukemista aivan villapaitakeliksi ... tai siis melkein villapaitakeleiksi, ainakin pitkähihaista saa vetää päälle ja sateenvarjo on kuulunut vakiovarusteeksi eilen ja tänään.
Tuleehan niitä ihania, lämpimiä syyspäiviä vielä vaikka kuinka paljon, mutta näin äkkiseltään viileä ilma tuntuu niin syksyiseltä.

Kesän loppuessa loppuu myös Kastavin kulttuurikesän tarjonta ja ohjelma. 
Tänä hellekesänä saimme nauttia monista teatteriesityksistä, monet tunnetut muusikot kuten Hari Mata Hari kävivät esiintymässä Kastavissa ja monet galleriat ja ateljeet houkuttelivat vierailijoita katsomaan lukuisia näyttelyitä.

Sunnuntaina 26.8.2012 pidettiin perinteinen Kastavin harmonikkaseuran tapahtuma Z armonikun va Kastav, tänä vuonna 10. kertaa. Tapahtuma on harrastelijaharmonikansoittajien kokoontuminen ja siellä voivat esiintyä paikalliset ja jopa ulkomaiset harmonikanystävät. Monina vuosina esiintyjiä on tullut naapurimaista ja muutamina vuosina jopa Suomesta saakka. Muutamia vuosia sitten esiintymässä oli kutsuvieraana Ikaalisista Kimmo Mattila, Sata-Häme Soi tapahtuman taiteellinen puheenjohtaja ja nyt juhlavuoden kunniaksi kutsuimme Suomesta Niittyviidan siskokset Saran ja Rosan. Sara ja Rosa olivat jo toista kertaa täällä esiintymässä ja jälleen kerran ihastuttivat yleisön hurmaavilla hymyillä ja osaavalla soitolla.

Vaikka Kastavin virallinen kulttuurikesä on lopuillaan ja siirrytään syksyyn ei se tarkoita, että vaivumme talvihorrokseen. Pieniä tapahtumia riittää pitkälle syksyyn ja aurinkoisista, lämpimistä syyspäivistä pääsemme vielä aivan varmasti nauttimaan.
Ja vielähän edessä on Bela Nedeja lokakuun esimmäisen viikonloppuna. Silloin Kastavin kadut ja torit täyttyvät vieraista ja nautitaan nuorta viiniä "mošt'ia".


2 kommenttia:

  1. Hei sisko, minäkin löysin vihdoin tieni tänne:) Onnea uudelle blogille minunkin puolesta! Toivottavasti jaksat kirjoitella, juttujasi on aina kiva lukea. Haleja!

    VastaaPoista